skip to Main Content

I Sverige ökar fetman lavinartat speciellt på våra barn, sjukvårdskostnaderna slår alla rekord på fysiska relaterade sjukdomar som hjärtinfarter m.m.

Alla vet att träning är bra, vi får som enda land i Europa till och med bidrag att träna. Detta är ju super, tack staten. Men hur används detta, många använder det och löser ett träningskort för endast friskvårdsbidraget?? Hur tänker man då? VAD ÄR DITT LIV VÄRT? Är det inte bättre att trivas och få optimal träning eller vill DU att livet skall vara som ett lottospel, som tex en bil tillslut ger den upp.

TRÄNING! Är gym eller padelträning bra? Ja, rörelseträning – det ökar din puls till ca 60% av maxpulsen, är som gå upp för en trappa. Men är det bäst för människan?

Gymmet stimulerar ofta vårt ”måste” och padlen är rolig. Men tänk dig att få mer och känslan att vill träna istället för måste, mindre tid, känna sig mer levande och stark. Nu pratar vi ”Riktig” träning som påverkar ALLA kroppens funktioner som muskulaturen, ledrörelser, organ, nervsignalerna och hjärnfunktionerna.

SKIT, DET VILL JAG kanske MEN jag ”har dålig rygg” eller jag är ”inte i form” – MEN HALLÅ, ryggen kommer inte bli bättre för du vilar den, i form? Är det att minska i vikt eller?  Största problemet är inte hinderna utan människan bekvämlighets zon. Så sluta skylla på krämpor, tiden eller kroppens form, ALLA kan verkligen träna Crossfit. Det kostar lite i början, träningsverk, smärta och trötthet, men det blir bättre och ditt liv kommer inte bli ett lotteri, tänk på din ålderdom……

Kroppen behöver högre pulser och träna alla rörelserplan som kroppen är uppbyggd för. Därför är padel, golf, löpning eller vanligt gym bra, men vill du bli LEVANDE så väljer du den bästa träningsformen i världen.

CROSSFIT, här skapar du kroppsrörelser så som vi är skapta. Vår kropp skall jobba i lyft, rotationer, pressar och högre pulser (80-83%). Man blir alltid starkare, rörligare och ökar motivationen samt blir snyggare :). Sist och inte minst – GEMENSKAPEN är det bästa, vi gör det tillsammans med likasinnade, formen spelar ingen roll alla ”leker” med varandra som på en lekplats. Vi blir unga i sinnet igen och vi klara saker man trodde inte man skulle göra igen. Krämperna minskar och man kan verkligen leka med barnen igen som klättra i träden, krypa under sängen och leka gömme. DU KAN!

Har du inte provat? – gör det för du kommer inte ångra dig efter några gånger.

Mitt livs bästa VAL att bölja träna CROSSFIT.
Dagge

www.sweteccrossfit.se