skip to Main Content

Ungdomars framtid är viktigt!

Våra barn och ungdomar har rätten till att lära sig fysiska färdigheter som dem borde ha och ska berikas med för ett starkt liv och förbereda för livet.


Många ungdomar jag möter idag har generellt inte de fysiska färdigheter och rörelser mönster för att dom skall berikas med ett starkt liv och skapa förutsättningar för idrott.

 

Sporter som fotboll, ishockey, handboll m.m är fantastiskt att våra barn vill aktivera sig i, MEN tyvärr i många fall så utsätter vi barnen för risker och att uppmuntrar dom att ”träna och spela matcher/cuper året runt” Är detta rätt? NEJ!!!!

Vad menar jag med detta, jo att spela cuper/matcher och träna sportspecifik hela året mer eller mindre ger stora riskerna för framtida överbelastningsskador för att barnens allmänna atletiska färdigheterna är undermåliga.

Behovet av att skapa grundliga färdigheter för våra barn och ungdomar ger dom chansen till att lära sig hur deras kropp fungerar och hur vi på olika sätt kan och bör använda den. Att ge våra barn en välplanerad programmering efter deras ålder, utveckling och färdigheter är viktigt för barnens framtid samt idrottsliga utveckling.

Så här tänker jag om att bygga träningen;
Förbereda – kroppen för rörelser genom att introducera fysiska färdigheter  i våra rörelser mönster och koppla ihop det med belastning.
Öva – arbeta vi in positioner och rörelsemönster med mer styrke påverkan.
Prestera – öka kondition och uthållighet genom intervall träning och lära sig jobba övertid i hög intensivt tempo.

Jag gör det bäst för era barn/ungdommar
Välkomna att höra av er om ni är nyfikna och vill skapa en god framtid.

Coach Dagge