skip to Main Content

Många hockeyspelare försvinner i början av säsongen för all belastning ligger på isen. Är detta bra? jag frågersätter detta stark i klubbarna. Man säger man kör fys, men vad är det för fys??

Tyvärr hör man många skrämmande exempel som löpning, armhävningar, styrke pass på gymet med dåliga instruktioner och riskerna för skador ökar.

När skall man förstå att kombinationen med bra fys och is skapar en god förutsättning för resultaten i framtiden och önskar överbelastning på spelarna.

 

MEN sluta med oproffsig träning som ger dåliga effekter på spelarna som minskade planrörelse träning som blir ännu viktigare längre hösten inkommer.

Tänk på vilken belastnings period ni är inne i och tänk på hur höfter och inre muskulatur belastas med skridsko rörelsen som kan inverka negativt fram över. Hur ligger periodiseringen för isen? en ungdomsspelare behöver man 4 ispass i veckan??? Nä det behöver man inte, det skall räcka med 3 ispass och match. Där över så finns fysen istället 4 pass med rörlighets pass också.

Ta hjälp klubbar med PROFFS eller gå min utbildning den 24 september och lär dig mer om tränings effekter.

Vi kanske syns
Dagge/IshockeyPT