skip to Main Content

Att träna ungdomar är inte lätt!

Senaste dagarna har jag tränat många ungdomar och vilken skillnad på kunskaper och ”utbildning” med detta menar jag att man övnings rutin, utförande och förståelse.

När man tränar fotboll eller handboll MÅSTE man tänka mer varför, vad och hur påverkar det på spelarens belastning och idrott.

Detta är otroligt att höra och se hur man tränar i visa lag, tex har jag sett hur man tränar i handboll. Då har man tagit in en ”bra” fystränare, men vad gör dom… två program A och B, övningarna är rena styrke övningar som kräver teknikinlärning och ledarled coachning. Har dom det, inte vad spelaren sade utan dom skall klara detta SJÄLVA.

Övningarna är monotona och enväg rörelse, ÄR HANDBOLL I ENVÄGS RÖRELSER? NEJ handboll är i många olika samt i rotationer tex vid upphopp och kast i luften, alltså tränar man för att belasta sönder dessa spelarna. Skit va okunnigt!

Detta kallar jag dålig fysträning, helt otroligt att klubben inte har högre krav och framför allt att man kallar detta elitklubb, stackars spelare för dom blir skadade för livet….